Disseny i Rocal

Rocal s'esforça per fer una aposta seriosa per el disseny funcional i estètic. Colabora amb dissenyadors per a que els seus productes reuneixin les millors qualitats i tú ho notis a casa
Joan Gaspar
«La llar de foc representa un element cabdal en el confort d’un habitatge, un element amb el qual l’usuari interactua molt. La litúrgia de carregar-la de llenya i encendre-la és un moment important, un moment màgic, ja que precedeix el gaudi de l’escalfor i la companyia que dóna el foc.
Aquestes darreres llars de foc també busquen generar emoció fins i tot quan estan apagades, decorar i donar personalitat a un ambient, però sense estridències. Formalment són contundents i, alhora, lleugeres i proporcionen una gran visió del foc, aspecte que ha estat quasi una obsessió a l’hora de projectar-les; a més, ofereixen uns rendiments calòrics molt potents, i assoleixen un grau d’especialització que supera amb escreix la idea que un té del foc obert.

Tots els models han estat pensats per despertar emocions; uns cerquen més el vessant tradicional i altres reflecteixen una concepció més moderna, més arquitectural, però tots transmeten una alta percepció de qualitat.»
Berta Noguer
«Quan em van proposar de pintar els marcs de les llars de foc, em vaig preguntar si calia decorar un element tan espectacular com és el foc. En comptes d’això, vaig optar per acompanyar-lo i emmarcar-lo. He volgut fer peces que recorden la natura: l’aigua, la terra, estampats d’animals i d’insectes, les fases del dia... El concepte de foc és present en tota l’obra: treballo amb pinzells perquè ajuden a donar l’efecte de sinuositat que transmeten les flames.»